Ovocný dort s želé z agar-agaru | Prameny zdraví

Ovocný dort s želé z agar-agaru

Připravíme si pouze poloviční množství jáhlové (kuskusové) kaše s rozinkami na spodní vrstvu dortu. Ozdobně ji poklademe ovocem (např. jahody, plátky broskví, kolečka pomerančů, maliny atd. dle vlastní chuti, fantazie a momentálních zásob).

Ovocný dort s želé z agar-agaru

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Do 3/4 l džusu nebo kompotové šťávy namočíme 3 lžičky agar-agaru asi na dvě hodiny a pak vaříme do rozpuštění. Jakmile vychladlý rosol začíná tuhnout, zalijeme připravený dort a v lednici necháme ztuhnout. Po odstranění dortové formy ozdobíme boky dortu strouhaným kokosem. Pokud použijeme vyšší kousky ovoce, připravíme rosol z 1 l tekutiny a 4 lžiček agaru, aby bylo celé ovoce pokryté.

Počet přečtení: 9 755 Datum: 6. 12. 2008