Ovesné placky | Prameny zdraví

Ovesné placky

1 šálek hrubých ovesných vloček, 3 šálky zeleninového vývaru, 5 pol. lžic jemných ovesných vloček, 1 pol. lžíce pasty tahini, 1 čaj. lžička majoránky, 1 menší cibule, nadrobno nakrájená, 1 stroužek česneku, prolisovaný, 1 čaj. lžička sušené petrželové natě, ½ čaj. lžičky sušené bazalky, 1 ½ čaj. lžičky rozemletého lněného semínka

Ovesné placky

Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty

Do vývaru dáme hrubé ovesné vločky, cibuli, majoránku, petrželovou nať, bazalku a vaříme 10 minut. Přidáme jemné ovesné vločky a lněné semínko a vaříme asi 4 minuty, dokud směs nezhoustne. Odstavíme z ohně, přidáme tahini, špetku soli a česnek. Na vymaštěný plech tvarujeme placky, které pečeme v troubě 20 minut při teplotě 180 C.

Pokud připravujete tento recept pro dospělé, můžete přidat kostku nastrouhaného uzeného tofu, které dodá plackám výraznější chuť.
Říkáte, že vaše dítě nad ovesnými vločkami ohrnuje nos? Toto jídlo zaručeně ocení. A když přidáte tofu, zvýšíte obsah kvalitních bílkovin a placky chuťově zjemníte. Má-li vaše Zuzka sklon k zácpě, toto jídlo je pro ni jako stvořené. Je bohaté na vlákninu i na omega-3 mastné kyseliny.

Z knihy Igora Bukovského, Kataríny Mrázové a Alexandry Frolkovičové Hneď to bude, anjelik.

Počet přečtení: 8 780 Datum: 26. 12. 2014