Ořechové pletýnky | Prameny zdraví

Ořechové pletýnky

400 g CZ pšeničné mouky, 100 g CZ žitné mouky, 100 g sekaných jader vlašských ořechů, 30 g droždí, špetka cukru (medu), 40 g olivového oleje, 1/2 l soli, 50 ml sójového mléka na potření

Ořechové pletýnky

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Připravíme kvásek, pak těsto, pak zapracujeme ořechy a necháme kynout 30 minut. Uděláme 10 válečků a z každého utvoříme pletýnku. Necháme 15 minut kynout na plechu vymazaném tukem nebo pokrytém pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě (u horkovzdušné trouby není potřeba předehřívat ani na kynuté těsto). Před koncem pečení potřeme sójovým mlékem. Po upečení necháme vystydnout na sítu.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 2 577 Datum: 7. 12. 2009