Ořechová bílá omáčka | Prameny zdraví

Ořechová bílá omáčka

2 šálky ořechového nebo rýžového mléka, 2 pl kukuřičného škrobu, 1/4 šálku vody

Ořechová bílá omáčka

Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty

Vlijte ořechové nebo rýžové mléko do pánve. Smíchejte kukuřičný škrob s vodou, tak aby vznikla hladká tekutina. Přidejte jej k mléku. Vařte na středním plameni, za častého míchání, tak dlouho, až zhoustne. Okořeňte podle chuti.

Pokud budete omáčku vařit na mírném plameni, ke zhoustnutí dojde sice asi až za třicet minut, nebudete ji ale muset tak často míchat.

Návrh, jak omáčku okořenit: 1/2 čl tymiánu, 1/4 čl dobromyslu (oregana), 1/2 čl šalvěje

Počet přečtení: 3 107 Datum: 18. 1. 2009