Omáčka na „svíčkovou“ na smetaně | Prameny zdraví

Omáčka na „svíčkovou“ na smetaně

2 pl oleje, 3/4 š nakrájené cibule, 1 1/2 š nastrouhané kořenové zeleniny, 3 bobkové listy, 1/2 nakrájeného citronu bez kůry, 1 1/2 pl přírodního cukru, 1 plná čl hořčice, 4 pl polohrubé mouky, 5 š sójového mléka (může být i smíchané s vodou), 1 čl soli, 1 čl solčanky, 1/4 čl mletého nového koření, rostlinné máslo

Omáčka na „svíčkovou“ na smetaně

Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme cibuli, přidáme zeleninu, společně dusíme, potom přidáme bobkový list, citron, cukr, hořčici a dále společně smažíme. Zasypeme moukou, zamícháme a ještě chvíli smažíme. Zalijeme studeným sójovým mlékem, rozšleháme a za občasného míchání povaříme. Dochutíme solí, solčankou a novým kořením. (Do řidší omáčky dáme vařit 2 kostky tofu asi na 15 minut, až omáčka zhoustne na požadovanou hustotu. Potom tofu vyndáme a necháme vychladnout.)

Zhoustlou omáčku přecedíme, hustou část rozmixujeme a přidáme do omáčky. Do přecezené omáčky zamícháme rostlinné máslo. Omáčkou poléváme upravené tofu (nebo pšeničnou sekanou, upravené sójové plátky atd.).

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2 683 Datum: 25. 1. 2009