Omáčka Enchilada | Prameny zdraví

Omáčka Enchilada

1/4 šálku vody, 1 nakrájená cibule, 3 stroužky utřeného česneku, 1/4 šálku nakrájené zelené chilli papriky, 1 plechovka rajčat (800 g), 1/2 čl bazalky, 1/2 čl mletého římského kmínu, 1/4 čl mletého dobromyslu (oregana), 1 šálek vody, 1 pl sójové omáčky tamari, 3 pl kukuřičného škrobu, 1/4 šálku vody

Omáčka Enchilada

Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty

Ve velké pánvi orestujte ve čtvrtině šálku vody cibuli a česnek (asi 10 minut). Nakrájejte rajčata, přidejte je spolu se šťávou do pánve spolu se zelenými chilli papričkami a kořením. Vařte 15 minut na mírném plameni.

Tamari smíchejte s 1 šálkem vody a přidejte je do směsi v pánvi. Kukuřičný škrob rozpusťte ve čtvrt šálku vody. Přidejte jej do směsi v pánvi. Dobře promíchejte. Vařte ještě asi 10 minut na velmi malém plameni, za občasného míchání.

Podávejte s kukuřičnými plackami, s fazolemi či zeleninou, s polentou, obilovinami nebo těstovinami.

Počet přečtení: 4 645 Datum: 18. 1. 2009