Nemoci | Prameny zdraví

Nemoci

Smrkání zhoršuje rýmu

Nejjistějším příznakem běžné rýmy je výtok z nosu, který je obvykle následován smrkáním, abychom nos vyčistili. Smrkání však může …

Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Riziko Non-Hodgkinova lymfomu u starších žen

Výskyt Non-Hodgkinova lymfomu se za poslední dvě desetiletí zvýšil asi o 75%. Studie na 35 000 ženách ve věku 55 až 69 let …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Spotřebou ovoce a zeleniny proti mrtvici

Dr. Jishipura s kolegy z Harvard School of Public Health v Bostonu studoval po čtrnáct let souvislost mezi spotřebou ovoce a …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Brokolicové klíčky při prevenci rakoviny

Odhady z nedávné doby naznačují, že strava založená na rostlinných potravinách dokáže zabránit 20-50% všech případů rakoviny. …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Celozrnné obiloviny a rakovina

Minnesotští vědci zpracovali přehled patnácti amerických a evropských studií zabývajících se vlivem spotřeby obilovin u lidí …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Ledvinové kameny

Po celém světě koreluje výskyt ledvinových kamenů s bohatstvím té které země, a to zvláště, je-li toto bohatství definováno …

Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články

Dietní faktory a riziko rakoviny tlustého střeva

Vztah mezi spotřebou masa, ryb, tuku, vlákniny a vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva byl zkoumán ve velké studie na 50 535 …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Špenátem a brokolicí proti rakovině tlustého střeva

Výsledky nové studie ukazují, že konzumování špenátu, brokolice, pomerančové šťávy a mrkve pomáhá snižovat riziko rakoviny …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Strava a riziko rakoviny štítné žlázy

Výsledky této studie naznačují roli stravy v riziku rakoviny štítné žlázy. 246 pacientů s rakovinou štítné žlázy a 440 kontrolních …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Zelenina, ovoce a riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku

Uruguay má velmi vysoký výskyt rakoviny tlustého střeva a konečníku. Studie zjistila, že čím vyšší celková spotřeba zeleniny, čím …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie