Nemoci | Prameny zdraví

Nemoci

Epidemie mozkové mrtvice

Stárnoucí populace lidí žijících v rozvojových zemích se stanou terčem skutečné „epidemie“ mozkové mrtvice, pokud tyto země …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Drůbež, ryby a rakovina tlustého střeva

Mnohé studie již dlouho dávají do souvislosti konzumaci červeného masa s rizikem rakoviny tlustého střeva. Nová studie, …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Výživa a rakovina

Rakovina vzniká zřejmě z jediné buňky, jejíž genetický kód byl poškozen. Když se tato buňka dělí, jsou defektní i buňky, které z …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Mrtvice a migrény

I když riziko mozkové mrtvice je u mladých žen relativně nízké, ženy, které často trpí migrénou, mají více než trojnásobné riziko …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Výživa a artritida

Léčení artritidy stravou se stalo moderním již ve dvacátých letech tohoto století. Mnohé studie v posledních dvaceti letech …

Rubrika: Artritida | Typ článku: Články

Málo tuku, málo soli – snižuje krevní tlak

Výsledky nové studie prokázaly, že nízkotučná strava s množstvím ovoce a zeleniny a nízkým obsahem soli dokáže velmi významně …

Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Rajčatový protlak pomáhá prostatě

Výzkumníci zjistili, že ti pacienti s rakovinou prostaty, kteří denně po dobu tří týdnů konzumovali špagety s rajčatovým …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

„Středozemní“ dieta snižuje riziko onemocnění srdce

Podle francouzských výzkumníků dokáže středomořská strava - bohatá na zeleninu, ovoce, zrniny, fazole a ryby - snížit riziko …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Rajčata a nižší riziko rakoviny

Vrší se důkazy, že velká spotřeba rajčat anebo produktů z rajčat může souviset s nízkým rizikem rakoviny. Téměř 50% studií, které …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Celozrnná strava snižuje riziko srdečního onemocnění

Výsledky nové korejské studie svědčí o tom, že pacienti se srdečním onemocněním, kteří jedí namísto rafinovaných obilovin …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie