Nemoci
![](/image.php?992&0&t=1)
Se lněným semínkem proti rakovině prsu
Mleté lněné semínko zřejmě obsahuje složky, které chrání ženy po menopauze před rakovinou prsu.
Podle dr. Joanne Slavin z...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie![](/image.php?2268&0&t=1)
Výživa a zdraví
Vztahy mezi výživou a zdravím můžeme získávat z různých typů souborů údajů: a/ Shromáždíme údaje z různých zemí světa...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články![](/image.php?968&0&t=1)
Rýma: zmýlená neplatí
Vědci v nové studii sledovali 161 amerických rodin s různým ekonomickým zázemím, které měly aspoň jedno dítě ve stáří od...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie![](/image.php?2260&0&t=1)
Nejdůležitější opatření
Za začátek moderní vědy o výživě se někdy označují pokusy se zvířaty, které prováděl ještě před první světovou válkou v...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články![](/image.php?964&0&t=1)
Hrst mandlí denně sníží cholesterol skoro o 10%
Podle výsledků výzkumu sponzorovaného kanadskou vládou došlo u lidí, kteří do své stravy zařazovali denně asi 74 gramů mandlí...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?2252&0&t=1)
Výživa a nemoci močových cest
Říkají mi, že brzo budu mít nového společníka, dialyzační přístroj, u kterého strávím třikrát týdně pět hodin. Možná...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články![](/image.php?926&0&t=1)
Zpráva WHO doporučuje snížit množství soli v potravinách
Vědci z WHO (Světová zdravotnická organizace) odhadují, že veřejné edukační programy plus legislativa snižující množství...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?916&0&t=1)
Obyčejná voda může zachránit lidský život
Výsledky studie adventistické univerzity Loma Linda ukazují na fakt, že čím méně člověk pije, tím více jeho krev houstne, což...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?902&0&t=1)
Životní styl klíčem k rakovině
Životní styl (zejména v prvních dvaceti letech života) je důležitějším faktorem při definování rizika onemocnění rakovinou...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie![](/image.php?890&0&t=1)
Zrní redukuje riziko cukrovky
Podle výsledků nové studie přináší konzumace celých zrn (a výrobků z nich) – jako je rýže natural, pšenice, oves, ječmen či...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie