Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Müsli z trouby

2 hrnky ovesných vloček, 1/2 hrnku oříšků (můžeme použít i dýňová či slunečnicová semínka nebo mandle), 1/2 hrnku strouhaného kokosu, špetka soli, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 3 lžíce sirupu z agáve (nebo jiného sirupu), 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce šťávy z pomeranče, 1 lžička pomerančové kůry
|
Typ článku: Recepty

Předehřejeme troubu na 200 °C a rozprostřeme na plech papír na pečení.

V míse smícháme vločky, oříšky, kokos, pomerančovou kůru a sůl. V jiné spojíme olej, sirup, vanilkový extrakt, pomerančovou šťávu a výsledek smícháme s vločkovou směsí. Důkladně promícháme a dáme péct do křupava tak na 20-30 minut s tím, že každých 6-8 minut müsli zamícháme, aby se peklo stejnoměrně.

Po vychladnutí můžete vmíchat jakékoli sušené ovoce nebo třeba nasekanou čokoládu a podávat s rostlinným mlékem nebo jogurtem. Ve vzduchotěsné dóze müsli vydrží až dva týdny.

Půvab vlastnoručně zapečeného müsli spočívá v nespočetném množství příchutí, které můžete do tohoto ranního koktejlu namíchat podle nálady, času nebo dostupných ingrediencí.

Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.

Počet přečtení: 3328
Datum: 31. 5. 2013