Mandlové tyčinky | Prameny zdraví

Mandlové tyčinky

olej 14 pl, voda 6 pl, fruktóza 8–9 čl, celozrnná mouka 200 g, sůl špetka, mandle pomleté 50 g

Mandlové tyčinky

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Smícháme sypké suroviny a zapracujeme do nich olej. Vypracované těsto dáme na plech a zarovnáme do hloubky asi 1,5 cm. Dlouhým nožem těsto rozdělíme na obdélníkové části, posypeme dílem posekaných mandlí a pečeme do zlatova asi 30–35 minut. Po upečení a zchladnutí rozdělíme na jednotlivé obdélníky.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 085 Datum: 20. 12. 2009