Mandlové kytičky s polevou | Prameny zdraví

Mandlové kytičky s polevou

500 g hladké celozrnné mouky, 250 g namletých mandlí, 200 g kukuřičného oleje, 150 g sladěnky (medu), 50 g karobu

Mandlové kytičky s polevou

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Vypracujeme těsto, které vyválíme mezi dvěma igelity na tloušťku asi 4 mm. Z těsta vykrajujeme kytičky, které pečeme do růžova, ne déle! Jinak cukroví rychle ztvrdne a zhořkne.

Hotové kytičky potřeme tenkou vrstvou carobelly (zdravá nugeta, k zakoupení v Country Life) a posypeme kokosem namočeným ve šťávě z červené řepy. Ozdobíme kouskem loupané mandle.

Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová

Počet přečtení: 2 107 Datum: 25. 1. 2009