Málo tuku, málo soli – snižuje krevní tlak | Prameny zdraví

Málo tuku, málo soli – snižuje krevní tlak

Výsledky nové studie prokázaly, že nízkotučná strava s množstvím ovoce a zeleniny a nízkým obsahem soli dokáže velmi významně snížit hladinu krevního tlaku – a to dokonce i u lidí, kteří mají tlak v normě.

Málo tuku, málo soli – snižuje krevní tlak

Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

„Dostatečným opatřením však nemusí být přestat doma používat slánku, protože rafinované potraviny běžně dostupné v obchodech, produkty rychlého občerstvení i jídla v běžných restauracích typicky obsahují velká množství soli,“ uvedla dr. Mulrow ze střediska pro výzkum zdraví při University of Texas v San Antonio.

Annals of Internal Medicine 2001;135:1019-1028, 1074-1086

Počet přečtení: 3 561 Datum: 1. 1. 1970