Letní pudink | Prameny zdraví

Letní pudink

ostružiny a červený rybíz 500 g, med 3 pl, jahody a maliny 250 g, celozrnný chléb množství podle formy

Letní pudink

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Ostružiny a červený rybíz (nebo jiné letní ovoce) vaříme spolu s medem asi 10–15 minut. Pak přimícháme jahody a maliny, odstavíme a necháme vychladnout. Vše přecedíme a necháme zchladnout (šťávu odložíme do lednice).

Nakrájíme celozrnný chléb a vyložíme jím spodní a boční části pudinkové formy (můžeme použít i umělý květináč :-)). Do takto vyložené formy položíme vrstvu z poloviny připraveného ovoce a na ni znovu klademe chléb. Na chléb navrstvíme druhou polovinu ovoce a znovu přikryjeme chlebem. Mírně zatížíme a necháme přes noc v ledničce. Na druhý den pudink vyklopíme a naporcujeme. Při podávání jej můžeme přelít šťávou z vařeného ovoce.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 056 Datum: 18. 7. 2009