Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Kuskusové koláčky s rozinkami

Koláčky jsou po upečení a zchladnutí měkčí, avšak celistvé a nerozpadající se, s jemnou zapečenou kůrkou na povrchu.
|
Typ článku: Recepty

voda 3 š (1 š = 2 dl), sójové mléko vanilkové 2 š, sůl špetka, rozinky 5 pl, kuskus celozrnný 1 š, cukr přírodní 3–4 pl, ořechy nasekané (i více druhů) 3 pl a víc

Do vařící se tekutiny přidáme ostatní suroviny a pokračujeme ve vaření asi 12 minut, dokud nám nevznikne hustá kaše. Po odstavení necháme kaši chvíli zchladnout a pak z ní dávkovačem na zmrzlinu vytváříme kopečky, které ukládáme na vymaštěný plech. Kopečky lžící rozplácneme, posypeme zbylou částí nasekaných ořechů a necháme asi 15 minut chladnout. Potom pečeme ve vyhřáté troubě asi 15–18 minut.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4386
Datum: 18. 12. 2009