Koprová omáčka s houbami | Prameny zdraví

Koprová omáčka s houbami

3 pl oleje, 1/2-1 š nakrájené cibule, 1 š nasekaného čerstvého kopru, 3 vrchovaté pl hladké mouky (podle konzistence omáčky i více), 2 pl celozrnné mouky, 2 čl solčanky, 4 š vody, 4 š sójového mléka, 1 1/2 čl soli, 1 š sušených hub, 1 š houbového vývaru, 2 čl cukru, 2-3 čl jablečného nebo vinného octa (nebo citronové šťávy)

Koprová omáčka s houbami

Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný kopr, po chvíli zasypeme moukou, mícháme a potom zalijeme studenou vodou a sójovým mlékem. Rozšleháme tak, aby v omáčce nezůstaly hrudky, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Ve vodě zvlášť uvaříme sušené houby doměkka, posekáme je nadrobno a s 1 š vývaru přidáme do omáčky, společně povaříme, dochutíme octem a cukrem, případně solí nebo solčankou.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 5 482 Datum: 25. 1. 2009