Kaše z ovesných vloček (z kukuřičné mouky)
3 1/2 až 4 1/2 šálku vody (začněte se 3 1/2 a přidejte, pokud by byla kaše při vaření příliš hustá, 1 1/2 šálku ovesných vloček (1 šálek kukuřičné mouky), 1/2 šálku sušeného ovoce (rozinky, sušená jablka, meruňky atp.)
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Přiveďte do varu vodu se sušeným ovocem. Za stálého míchání přidávejte pomalu do vroucí vody obilovinu. Ztlumte plamen a za stálého míchání vařte patnáct až třicet minut. Čím déle se suroviny vaří, tím měkčí budou.
Výsledná kaše by měla konzistencí připomínat hustou polévku. Není potřeba polévat ji mlékem.
Většina prodejen zdravé výživy prodává různé celozrnné cereálie. Můžete se řídit návodem na balení, na každé dvě porce je třeba zvýšit množství vody o půl šálku.
Počet přečtení: 4485
Datum: 18. 1. 2009