Jáhlová bublanina | Prameny zdraví

Jáhlová bublanina

150 g syrových jáhel pomeleme v mixéru, přidáme 80 g přírodního cukru či trochu méně medu (sladí více) a 2 dl vody a necháme alespoň 5 minut bobtnat.

Jáhlová bublanina

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Pak přimícháme 350 g CZ pšeničné mouky, 50 g sójové mouky plnotučné (nahrazuje vejce), 80 g oleje, 1 prášek do pečiva (ale nemusí být), 1 pl citrónové kůry (pěstujete-li citrusy) a vodu. Těsto by mělo mít hustotu jako na bábovku.

Rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného hlubšího plechu a poklademe hustě meruňkami (2,5 sklenice kompotu), poprášíme 1 pl hnědého cukru a pečeme v mírné troubě dozlatova. Lze připravovat s třešněmi, vypeckovanými višněmi, jahodami.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 5 058 Datum: 8. 7. 2010