Jablková müsli tyčinka (8-10 tyčinek) | Prameny zdraví

Jablková müsli tyčinka (8-10 tyčinek)

2 1/2 š ovesných vloček (nasucho opražíme dovoňava), 1 š jemně rozmixovaných jablek, 1/3 š rozinek (namočených alespoň na 20 minut), 3 pl medu, 3 pl rostlinného tuku Hera, špetka soli

Jablková müsli tyčinka (8-10 tyčinek)

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Všechny suroviny smícháme, dobře uhněteme mezi prsty a necháme stát 20 minut. Potom znovu hněteme a na hladkém podkladu rozválíme (nebo roztáhneme) na placku přibližně 12x25 cm o síle l cm. Plochou stěrkou zarovnáme okraje a nařežeme asi 3 cm široké a 12 cm dlouhé tyčinky.

Stěrkou (nebo pravítkem) podebereme tyčinku, roztlačíme tak, aby si zachovala tloušťku 1 cm a upravíme všechny kraje, znovu podebereme a uložíme na plech, na hustou mřížku nebo na mřížku sušičky ovoce. Na plechu nebo na mřížce sušíme ve vlažné troubě až do požadovaného stavu. Pokud máme sušičku ovoce, doporučuji využít ji i na sušení müsli tyčinek.

Hotové tyčinky můžeme uložit do mikrotenových sáčků a na nějaký čas uskladnit. Vločkovou směs můžeme dochutit medem, přidat slunečnicová semínka, opražený sezam a další složky podle vlastní chuti.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3 807 Datum: 25. 1. 2009