Dýňová omáčka | Prameny zdraví

Dýňová omáčka

Dýni nastrouháme na střední nudličky. Do kastrolu vložíme na olej pokrájené cibule, chvíli je zlehka osmahneme, přidáme nastrouhanou dýni a pod pokličkou za občasného míchání dusíme.

Dýňová omáčka

Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty

Oloupeme si 10 dkg mandlí a rozmixujeme je v mixéru s trochou vody, aby vznikla konzistence smetany. Pak přimixujeme čerstvá rajčata a 1-2 lžíce maizeny, tj. jemného kukuřičného škrobu (vystačí na 3 litry omáčky).

Vše přilijeme do kastrolu s dýní, promícháme a necháme chvíli převařit. Dochutíme sypkým zeleninovým bujónem Würzl a čerstvou citrónovou šťávou.

Pokud máme čerstvou zelenou papriku, nejlépe štiplavou, je skvělé ji vložit rozkrojenou do hotové omáčky a nechat vyluhovat. Celá omáčka provoní paprikou a dostane paprikovou příchuť.

Omáčku můžeme servírovat s brambory a ochuceným tofu, případně s knedlíkem.

Dobrou chuť přeje Marta Královičová

Počet přečtení: 3 029 Datum: 9. 1. 2015