Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Domácí celozrnné buchty (12 buchet)

Kvásek: 1 š vlažného sójového mléka, 1 čl cukru, špetka soli, 1 pl mouky, 1/3 kostky droždí (rozdrobeného)
|
Typ článku: Recepty

Suroviny jemně promícháme a necháme vykynout na teplém místě.

1 š polohrubé mouky, 2 š celozrnné pšeničné mouky, 1 1/2 pl přírodního cukru, 1/3 čl soli, 2 pl oleje

Náplň: 12 čl švestkových povidel, olej na vymaštění pekáče

Vykynutý kvásek smícháme s ostatními surovinami, promícháme a vypracujeme těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Na pomoučněný vál položíme vykynuté těsto, pomoučníme a vyválíme středně silnou placku. Nakrájíme na 12 stejných dílů, na každý dáme švestková povidla a okraje spojíme. Na olejem vymaštěný pekáč klademe buchty spojem těsta dolů. Dáváme je asi 1,5 cm od sebe. Na teplém místě necháme dokynout a pečeme ve středně teplé troubě 12-15 minut. (Zpočátku může být trouba rozpálená naplno, ale ihned po vložení pekáče teplotu snížíme.)

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 6323
Datum: 25. 1. 2009