Dokáží rostlinné potraviny uspokojit potřebu bílkovin u člověka? | Prameny zdraví

Dokáží rostlinné potraviny uspokojit potřebu bílkovin u člověka?

Mnozí vědci měřili schopnost rostlinných potravin uspokojit potřebu bílkovin u člověka - jejich poznatky jednoznačně prokázaly, že dětem i dospělým se nejlépe daří na stravě založené na jednom či více zdrojích komplexních sacharidů.

Dokáží rostlinné potraviny uspokojit potřebu bílkovin u člověka?

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Zjistilo se, že přidávání určité aminokyseliny do potravy v zájmu vyhovění uměle vytvořeným standardům může způsobit nerovnováhu aminokyselin - a snížení schopnosti těla využívat bílkoviny.

Lidé dříve dokázali žít po dlouhá období, těšit se výbornému zdraví, a přitom pokrývali veškeré své výživové potřeby pouze brambory a vodou. Je zajímavé, že i když je skladba aminokyselin brambor a vajec naprosto odlišná, jejich schopnost uspokojit potřebu bílkovin u člověka je stejná.

Ke kombinování aminokyselin do správných poměrů dochází daleko dříve, než se jídlo dostane na náš jídelní stůl - rostlinné potraviny byly stvořeny kompletní, úplné.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 2 727 Datum: 4. 11. 2011