Čím více bílkovin konzumujeme, tím více vitamínu B6 (pyridoxinu) potřebujeme… | Prameny zdraví

Čím více bílkovin konzumujeme, tím více vitamínu B6 (pyridoxinu) potřebujeme…

Pyridoxin je nezbytný pro metabolismus každé aminokyseliny. Čím více bílkovin konzumujeme, tím větší množství vitamínu B6 je potřebné. Aktivuje mnoho enzymů a enzymových systémů.

Čím více bílkovin konzumujeme, tím více vitamínu B6 (pyridoxinu) potřebujeme…

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Brání nervovým a kožním problémům (jako např. akné), chrání proti civilizačním nemocem a je rovněž účinný při problémech s nadváhou, které jsou způsobovány zadržováním vody. Reguluje rovnováhu mezi sodíkem a draslíkem v těle.

Vitamín B6 se nevyskytuje v přirozené formě bez dalších B vitamínů, to znamená, že jakýkoliv prodávaný doplněk obsahuje umělou formu tohoto vitamínu. Jeho potřeba je asi stejná jako potřeba thiaminu, tzn. 1,5-1,8 mg denně. Toto množství můžeme získat asi ze tří polévkových lžic pivovarských kvasnic.

Z knihy Gunthera B. Pauliena, Ph.D. „The Divine Philosophy and Science of Health and Healing".

Počet přečtení: 2 579 Datum: 31. 1. 2012