Cibulové placičky | Prameny zdraví

Cibulové placičky

cibule 500 g, voda 2 dl, lněné semínko 5 pl, majoránka 2 čl, solčanka 2 čl, kmín drcený 1 čl, bazalka 1/2 čl, ovesné vločky 25 pl (125 g), droždí lahůdkové 5 pl, olivový olej 3 pl, sůl podle potřeby

Cibulové placičky

Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty

Nakrájenou cibuli umixujeme s vodou. Přidáme pomleté lněné semínko, umixované ovesné vločky, ochutíme, zamícháme olej, případně dosolíme a necháme stát asi 15 minut. Pak klademe vždy asi 1 PL směsi na rozehřátou teflonovou pánvičku (bez přidání tuku) a placičky opečeme na ne příliš silném plameni po obou stranách (podobně jako bramborové placky).

Cibulové těsto také můžeme smažit na oleji, což ale není nejzdravější varianta. Podáváme samotné, případně s bramborovou kaší či zeleninou. Jídlo není vhodné pro lidi se sklonem k pálení žáhy.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 848 Datum: 18. 8. 2010