Celozrnná kolečka se sezamem | Prameny zdraví

Celozrnná kolečka se sezamem

500 g celozrnné pšeničné mouky, 1 čl soli, 3 pl medu, 125 gramů margarínu Provamel (případně Hera), 3 šálky sójového dezertu Provamel, mouka na pomoučení (podle potřeby), sezam na posyp

Celozrnná kolečka se sezamem

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Suroviny smícháme a vypracujeme kompaktní těsto (podobné lineckému) a necháme 10 minut stát. Pracovní plochu vysypeme moukou a těsto rozválíme na tenký plát (okolo 2-3 mm tloušťky).

Těsto na stole posypeme sezamem a válečkem ho jemně zaválíme do těsta. Potom vykrajujeme malá kolečka, která ukládáme na plech. Pečeme je při 170 stupních C 12-18 minut (až jsou kolečka zespodu i svrchu vypečená dosucha a do světlehněda až hněda.Celozrnná kolečka skladujeme na suchém místě.

Těsto na kolečka je podobné lineckému těstu, avšak s tím rozdílem, že to naše obsahuje celozrnnou mouku, méně tuku, je bez bílého cukru a neobsahuje vajíčka. Tyto zdravotní výhody snad i nám dodají dostatek motivace k tomu, abychom celozrnná kolečka se sezamem zkusili. Můžeme je také dělat jako obdobu lineckých koleček s džemem.

Dobrou chuť přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2 366 Datum: 30. 1. 2009