Boršč | Prameny zdraví

Boršč

300 g oloupané červené řepy nakrájené na menší kousky, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, pastinák, celer, petržel, co dům dá) nakrájené na kousky, 200 g nakrájeného bílého zelí, 150 g brambor na kostky, 1-2 velké cibule na kostičky, 100 g rajčatového protlaku, 1 pl olivového oleje , 2 pl CZ mouky, velký bobkový list , 2 kuličky nového koření, citrónová šťáva, práškový würzl, 1 balíček sójového masa – drobné kostky (lze vynechat), sójová smetana Provamel (lze vynechat)

Boršč

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Na oleji s vodou zpěníme cibuli, přidáme mouku, protlak a suché sójové maso. Orestujeme a zalijeme 1,75 l vody. Jakmile začne vřít postupně přidáváme zeleninu podle tvrdosti (řepa, pak kořenová, zelí, nakonec pastinák a brambory) a koření. Vaříme do změknutí zeleniny a masa. Ochutíme citrónovou šťávou a würzlem. Na talířích doplníme sójovou smetanou.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4 921 Datum: 7. 10. 2009