Banánové lívanečky | Prameny zdraví

Banánové lívanečky

V hrnci ve 150 ml vody rozmícháme 2 pl kukuřičné škrobové moučky a povaříme s 1/2 kg čerstvých vypeckovaných višní. Pokud použijeme mrazené nebo sterilované ve vlastní šťávě bez cukru, tak vodu nepřidáváme. Necháme vychladit pod 46°C a podle chuti osladíme medem.

Banánové lívanečky

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Po vychladnutí získáme skvělý rosol s višněmi, který podáváme k lívanečkům.

Na těsto rozmixujeme 2 dobře zralé banány, 150 ml sójového mléka, 125 g CZ mouky. Jde o minimální dávku – jsou velice jedlé, proto můžete množství surovin bez obav i násobit. Na nepřilnavé pánvi na sucho (pouze na začátku pánev vymastíme olivovým olejem) smažíme menší lívanečky. Těsto nabíráme polévkovou lžící a rozetřeme, aby se lépe propeklo. Až se těsto na povrchu srazí, lívanečky obrátíme a opečeme druhou stranu. Netvořte velké lívance, rády se připalují a snadno by se roztrhly.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4 034 Datum: 24. 7. 2010