Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zelenina

Cibule obsahuje hodně vitamínu C, ale nezničí se smažením?

Ne. Větší ztráty hrozí tím, že pokrájená cibule leží na prkýnku a čeká na tu správnou teplotu oleje na pánvi.Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Hlávkový salát

Je výbornou zeleninou vhodnou pro diabetiky, nemocné dnou a revmatismem. Je také vhodný při nespavosti, podrážděnosti a stresech.Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Růžičková kapusta

Patří mezi nejchutnější a nejlépe stravitelné druhy kapusty. Obsahuje především vitamín A a C, z minerálních látek je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Lékař mi naměřil krevní tlak 140/110 torr. Doporučil mi nejdříve asi na měsíc vyzkoušet změnu stravování. Pokud to nezabere, předepíše mi prý léky. Co bych mohl, kromě omezení příjmu soli, udělat?

Začít jíst cibuli a česnek každý den. Česnek i cibule snižují tlak pravděpodobně proto, že obsahují mnoho adenozínu, který...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Pórek

Konzumace pórku oživuje ochablá střeva a stimuluje trávicí systém. Močopudné účinky pomáhají odvádět toxické látky z těla...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Petržel

Obsahuje velké množství chlorofylu a karotenů. Je proto velmi důležitá pro dobrý stav zraku, sliznic, pokožky, nehtů a vlasů...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Okurky mám ráda, ale bývá mi po nich těžko. Jak bych je měla jíst?

Zkuste jíst mladé anebo menší kusy i se slupkou. Ta totiž obsahuje některé enzymy, které ulehčí trávení. Nejezte jich najednou...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Liší se nějak podstatně složení papriky různé barvy?

Ne. Rozdíl je jen v obsahu pigmentů – barviv. Zelená obsahuje hodně chlorofylu, který překrývá i žlutou barvu betakaroténu....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Proč používáte tak často čínské zelí?

Protože patří do rodiny kapustovité zeleniny a ta obsahuje množství látek chránících člověka před rakovinou. Například muži...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Rajčata údajně chrání před rakovinou. Je tomu tak i po tepelné úpravě?

Ano. Lykopén, který má antioxidační a protirakovinové účinky, se právě teplem z buněk uvolní a zvýší se jeho dostupnost pro...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře
|< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >|