Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zařadila jsem do své stravy nízkotučné mléčné výrobky. Udělala jsem dobře?

Jako odezvu na obavy z přítomnosti živočišných tuků, jež mají prokazatelnou souvislost se srdečním onemocněním, propaguje mlékárenský průmysl používání nízkotučných mléčných výrobků. Když se však z mléka odstraní tuk, zvýší se tím relativní zastoupení bílkovin a laktózy.
Rubrika: Mléko
|
Typ článku: Rady lékaře

Tyto mléčné bílkoviny a laktóza mají na svědomí řadu zdravotních problémů spojovaných s konzumací mléčných výrobků, mezi nimi zvláště potravinové alergie a laktózovou intoleranci.

Nízkotučné výrobky jsou z výživového hlediska stejně nevyhovující jako jejich tučné protějšky: je pro ně charakteristická naprostá nepřítomnost vlákniny a nedostatek vitaminů a minerálů. Z tohoto důvodu nemohou být odtučněné mléko a nízkotučné mléčné výrobky součástí stravy, která buduje zdraví.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 2970
Datum: 30. 9. 2011