Výživová poradna
Šalomoun by se divil
Granátové jablko je známé od nepaměti. Někteří lidé dokonce věří, že granátové jablko bylo oním zakázaným ovocem v rajské...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyRaw food, ano či ne?
Jedním z výživových směrů, které se v poslední době staly hodně populární, je tzv. raw food (neboli syrová strava).Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyPolévky miso se nemusíte bát
Miso je produktem vyráběným z celých fermentovaných sójových bobů. Je to hustá pasta, která se obvykle vmíchává do horké vody...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyProspěšné baktérie
V našich střevech žijí triliony organismů, které jsou tak důležité pro naše zdraví, že bychom o nich měli uvažovat jako o...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyJunk food a deprese
Každý Čech ví, co je fast food – výraz junk food je známý méně a zahrnuje velmi kalorické, ale biologicky nehodnotné potraviny....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyZajímavosti ze světa výživy
Co jsme se toho naposlouchali o tom, jak je maso nezbytné, mj. i proto, že obsahuje karnitin. A podívejme se na to – výsledky nové...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkySnídaně a duševní zdraví
Chcete-li dobře fungovat, a to jak po stránce fyzické, tak mentální, je zcela nezbytné, abyste se naučili bohatě a dobře se...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyFruktóza, cukrovka a naše játra
Je známo, že fruktóza se v těle vstřebává a metabolizuje zcela jiným způsobem než glukóza: tento proces nevyžaduje inzulin -...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkySilikon i v kuchyni – bezpečný a praktický
Když se koncem devadesátých let (už) minulého století objevily barevné, měkké silikonové kuchyňské naběračky, formy na...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyLékaři prohráli s pacienty
V časopise American Journal of Clinical Nutrition byla publikována studie, ve které byly testovány znalosti lékařů a pacientů...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie