Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

V našich podmínkách se korýši příliš nekonzumují, ale přesto – dá se jejich maso doporučit?

Korýši, jako jsou mlži, krabi, garnáti a humři, obsahují málo tuků, ale velmi mnoho bílkovin a sterolů, látek podobných cholesterolu. Je však třeba připsat jim k dobru, že steroly obsažené v korýších se špatně vstřebávají.
|
Typ článku: Poradna výživy

Dalším rizikem konzumace ryb a korýšů může být přirozeně se vyskytující a někdy smrtelně jedovatý obsah toxinů, který může způsobit otravu (paralytická otrava korýši, otrava rybami či neurotoxinem).

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3402
Datum: 3. 6. 2011