Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Umělá barviva a aditiva vyvolávají širokou škálu alergických příznaků

Astma a kopřivka jsou běžnými příznaky alergie na potravinová barviva. (Jeden pacient trpěl vážnými bolestmi kloubů.) Potravinářská barviva neobsahují jen potraviny, ale také různé limonády, sirupy proti kašli a mnohé další léky, žvýkačky a želatinové dezerty. Nejlépe bychom udělali, kdybychom nekonzumovali žádné rafinované potraviny.
Rubrika: Alergie
|
Typ článku: Rady lékaře

Třešně, broskve a jablka bývají postřikována insekticidy. Tyto chemikálie někdy pronikají slupkou, takže nestačí ani její oloupání. Jablka, okurky či zelené papriky bývají někdy pokryty vrstvou oleje, aby se leskly.

Komerční sušené ovoce bývá sířeno. Datle bývají dezinfikovány methylbromidem a banány ošetřeny etylénem, aby se uspíšilo jejich dozrávání. Hrušky, jablka, pomeranče a rajčata mohou být rovněž ošetřeny etylénem. Vejce bývají někdy namáčena do roztoku penicilínu, aby se předešlo jejich zkažení.

Kuřatům jsou podávána antibiotika a další chemikálie, které zůstávají v mase. Zabitá kuřata bývají někdy namáčena do roztoku antibiotik, aby se zpomalilo množení baktérií. Podobně se zachází i s rybami před jejich zmražením.

Někteří lidé nejsou schopni tolerovat potraviny z plechovek, stejný výrobek balený ve skle jim nevadí. Další jsou citliví na plastikové obaly.

Podle knihy „Food Alergies Made Simple". Autoři: Phylis Austin, dr. Agatha & dr. Calvin Thrash.

Počet přečtení: 4065
Datum: 10. 4. 2011