Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Konzumace lesních plodů snižuje riziko Parkinsonovy choroby

Publikování dat od více než 130 tisíc dospělých osob ukázalo, že ti, kteří přijímali stravou nejvyšší množství antokyanů...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

Konzumace masa a rakovina plic

Není žádnou novinkou, že výskyt rakoviny plic je těsně spojen s kouřením. Výzkumníci však začínají vršit důkazy, že...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace masa a riziko rakoviny

Vědci z Harvardské univerzity zjistili po prozkoumání údajů od více než 100 tisíc osob, že konzumace slaniny a kuřecího masa...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace masa přímo souvisí s rizikem cukrovky

Vzhledem k tomu, že sacharidy (cukry) vykazují tendenci zvyšovat hladinu krevního cukru, mnozí se domnívají, že cestou k prevenci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Konzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice

Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Konzumace masa zvyšuje riziko rakoviny žaludku

Existují dva hlavní důvody, proč se vyhýbat soli: rakovina žaludku a vy­soký krevní tlak. Nadměrná konzumace soli se považuje za...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Studie

Konzumace masa, heterocyklické aminy a riziko rakoviny prsu

Je známo, že v Uruguayi je vysoká nemocnost a úmrtnost na rakovinu prsu. Předchozí studie ukázaly, že s rakovinou prsu jsou spojeny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce

Konzumace zpracovaného červeného masa (uzeniny, klobásy, párky apod.) způsobuje zvýšené riziko selhání srdce a předčasného...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce

Ve studii publikované v časopise Circulation analyzovali vědci výsledky dvanáctiletého sledování 37 tisíc zdravých mužů ve věku...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Konzumace nápojů s vysokým obsahem fruktózy přispívá ke dně

Ženy, které pily denně v průměru jeden nápoj s vysokým obsahem fruktózy, měly o 74 % vyšší riziko onemocnění dnou v...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie