Černý rybíz, užitečný jako mumio
Černý rybíz mě vždycky spolehlivě přitáhl, ať už to bylo na zahrádce nebo v obchodě se zavařeninami nebo u regálu s …
Černý rybíz mě vždycky spolehlivě přitáhl, ať už to bylo na zahrádce nebo v obchodě se zavařeninami nebo u regálu s …
Cukety – to je vynález! Podobně jako další tykvovité plody – dýně – se většinou nemusí loupat, nešpiní jako brambory, je toho …
Cizrna zvaná též římský hrách nebo cícer, kabuli, čana, případně beraní roh, je luštěnina, podobná hrášku. Její zrnka jsou trochu …
Tváříte se kysele? Vezměte si citron – s ním vám bude lépe. Citron neobsahuje jen kyselinu citronovou, ale i jiné organické …
Cibule je takový malý poklad. Je to jakási «konzerva», s jejíž pomocí vykouzlíme všelijaká jídla, a není-li čas vařit, nikdo jistě …
Celer – to není jen zelenina, na kterou si vzpomeneme, až když chceme udělat svíčkovou nebo když na Vánoce chystáme bramborový …
V zimním období možná častěji než jindy ležely u vás na stole ořechy. A já se vás teď pokusím přesvědčit, abyste se do nich na …
Zajděte si do lesa či háje a najdete ho tam. Sbírejte listy, ne květy – ani se nepokoušejte vykopat ze země nějakou česnekovou …
To jsem takhle čekala v Chorvatsku v Primoštenu u osla (tam si lidé dávají sraz asi jako v Praze „u koně“) a najednou mě přímo …
Kdysi jsem dostala dárek – tak trochu danajský. V dobách, kdy u nás olivy prostě „nebyly“, já je dostala.