Encyklopedie | Prameny zdraví

Encyklopedie

Jáhly

Patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Je známo asi 500 druhů. Proso seté pochází původně z Mongolska. Do …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Pohanka

Tato vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina s léčebnými účinky má z hledisky lidské výživy velmi příznivé složení. Lehce …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Piniové oříšky

Borovice jsou nahosemenné rostliny, jejichž semena nejsou ukryta v plodu. Plodem nejsou šišky borovice, nýbrž samičí květy, které …

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Melasa - černé zlato

Melasa je vedlejším produktem výroby cukru z cukrové třtiny. Sladká, ale výživově cenná šťáva ze třtiny se vařením koncentruje, …

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Borůvky

Borůvky lze směle prohlásit ze jednu z nejzdravějších plodin. Jsou nejen chutné, lahodné, ale i mimořádně zdravé. Karoteny …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Borůvky

Botanicky je známe pod názvem brusnice borůvka. Najdeme je v jehličnatých lesích, kde rostou planě. (Pěstují se i kulturní druhy …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
132 33 34 35