Encyklopedie | Prameny zdraví

Encyklopedie

Bulgur

Je to polotovar vyráběný z obilí, u nás se dělá ze špaldy. Naklíčená zrna špaldy se usuší a nahrubo pomelou. Správný bulgur má po …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Kukuřice

Patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Kukuřice pochází z tropické Ameriky, pravděpodobně z území dnešního …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Mořská řasa nori pomáhá vylučovat toxické látky z těla

Jedna z nejrozšířenějších mořských řas, známá svou výbornou chutí. Nori nejvyšší kvality pochází z Japonska, jehož moře splňuje …

Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie

Jáhly

Patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Je známo asi 500 druhů. Proso seté pochází původně z Mongolska. Do …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Pohanka

Tato vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina s léčebnými účinky má z hledisky lidské výživy velmi příznivé složení. Lehce …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Melasa - černé zlato

Melasa je vedlejším produktem výroby cukru z cukrové třtiny. Sladká, ale výživově cenná šťáva ze třtiny se vařením koncentruje, …

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Borůvky

Borůvky lze směle prohlásit ze jednu z nejzdravějších plodin. Jsou nejen chutné, lahodné, ale i mimořádně zdravé. Karoteny …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Borůvky

Botanicky je známe pod názvem brusnice borůvka. Najdeme je v jehličnatých lesích, kde rostou planě. (Pěstují se i kulturní druhy …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
130 31 32 33