Hrušky - čistí, odkyselují, pomáhají léčit střevní záněty
Kdo se tváří kysele, možná proti nám nic nemá, jen je opravdu trochu kyselý. Možná by mu pomohly právě hrušky, protože ty jsou …
Kdo se tváří kysele, možná proti nám nic nemá, jen je opravdu trochu kyselý. Možná by mu pomohly právě hrušky, protože ty jsou …
Ne nadarmo naši předkové dávali před Vánocemi naklíčit hrách. Říkali tomu pučálka. Napučený hrášek obsahuje spoustu vitaminu C a …
Kdyby vám někdo nabízel semínka či sazeničky zvláštního druhu tykve – dýně hokkaidó – neodmítejte. Pěstuje se stejně jednoduše …
Granátové jablko jsem viděla dozrávat na stromě v Praze na Žižkově! Ne, neměla jsem halucinace, byla to bonsaj v bytě jedné …
Kdybych neměla na vánočním stole sušené fíky, asi by mi něco chybělo. Čerstvé fíky taky mají něco do sebe. Obyvatelé teplých …
Fazole řadíme k luštěninám. Luštěniny jsou velice výživné. Obsahují hodně sacharidů, vitaminy B, minerály jako je fosfor, hořčík, …
Dýně možná nemáte rádi, protože jsme je znávali jen v podobně dost odpudivého kompotu, který se připravoval za pomoci octa a …
Droždí je hodno chvály, neboť bez něj by se nám nezdařily buchty ani jiné skvosty tradiční české kuchyně. Ovšem droždí toho umí …
Jak už název napovídá, dobromysl navozuje dobrou mysl. Má spoustu dalších názvů, většina z nich je lichotivých. Někde jí říkají …
„Babičko, co je to za polívku? Čočková? Tak takhle umazanou polívku já nejím!“ řekl rezolutně Kuba, tehdy čtyřletý vnuk mé …