Encyklopedie | Prameny zdraví

Encyklopedie

Jablko

Každý rok se na světě urodí více než 40 milionů tun jablek, což je čtvrté největší množství mezi pěstovanými ovocnými druhy. Více …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Slívy

Všechny slívy mají podobné složení, ale liší se množstvím cukru a zbarvením slupky a dužiny. Slívy obsahují nevýživné látky, které …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Granátové jablko

Granátová jablka obsahují 17 % sacharidů, což je více než ve většině jiných ovocných druhů. Granátová jablka jsou bohatá na …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Celer

Chuť celeru je jedinečná, jeho křupavé stonky vynikají v každém salátu bez ohledu na to, kolik jiných ingrediencí jsme do něj …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Kukuřice

Na obou amerických kontinentech od Chile po Kanadu pěstovali a jedli kukuřici již ve starověku. V 16. století ji Španělé přivezli …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Chřest

Každý, kdo jedl chřest, si mohl všimnout, že po jeho snědení se změnil zápach jeho moči. Stalo se to proto, že součástí prchavých …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Vodní meloun

Vodní meloun je velmi občerstvující druh ovoce. Zakousnout se do jeho sladké dužiny v horkém létě je opravdový požitek. Díky této …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Lískové oříšky

Protože lískové oříšky dodávají tělu velké množství energie, bývají součástí stravy turistů nebo cyklistů. Dají se kombinovat …

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Žlutý meloun

Moderní vymoženosti nijak nezmenšily důležitost melounů v teplých oblastech světa. V horkých letních měsících totiž žádná zmrzlina …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Baklažán

Jen málo druhů zeleniny má tak různorodou velikost, tvar a barvu jako baklažány. Bývají oválné, podlouhlé jako banány, malé jako …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
115 16 17 18 19 20 2135