Jablko
Každý rok se na světě urodí více než 40 milionů tun jablek, což je čtvrté největší množství mezi pěstovanými ovocnými druhy. Více …
Každý rok se na světě urodí více než 40 milionů tun jablek, což je čtvrté největší množství mezi pěstovanými ovocnými druhy. Více …
Všechny slívy mají podobné složení, ale liší se množstvím cukru a zbarvením slupky a dužiny. Slívy obsahují nevýživné látky, které …
Granátová jablka obsahují 17 % sacharidů, což je více než ve většině jiných ovocných druhů. Granátová jablka jsou bohatá na …
Chuť celeru je jedinečná, jeho křupavé stonky vynikají v každém salátu bez ohledu na to, kolik jiných ingrediencí jsme do něj …
Na obou amerických kontinentech od Chile po Kanadu pěstovali a jedli kukuřici již ve starověku. V 16. století ji Španělé přivezli …
Každý, kdo jedl chřest, si mohl všimnout, že po jeho snědení se změnil zápach jeho moči. Stalo se to proto, že součástí prchavých …
Vodní meloun je velmi občerstvující druh ovoce. Zakousnout se do jeho sladké dužiny v horkém létě je opravdový požitek. Díky této …
Protože lískové oříšky dodávají tělu velké množství energie, bývají součástí stravy turistů nebo cyklistů. Dají se kombinovat …
Moderní vymoženosti nijak nezmenšily důležitost melounů v teplých oblastech světa. V horkých letních měsících totiž žádná zmrzlina …
Jen málo druhů zeleniny má tak různorodou velikost, tvar a barvu jako baklažány. Bývají oválné, podlouhlé jako banány, malé jako …