Banány
Banány jsou po jablkách nejvíce konzumovaným ovocem na světě. Důvod, proč si je oblíbili lidé všech pěti světadílů, může být ten, …
Banány jsou po jablkách nejvíce konzumovaným ovocem na světě. Důvod, proč si je oblíbili lidé všech pěti světadílů, může být ten, …
Pokud jste v dětství potají vybírali z jídla hrách, abyste ho nemuseli jíst, máte nyní příležitost dát mu druhou šanci. Uvidíte, …
Jako první začali broskve pěstovat Číňané. Z Číny se několik staletí před narozením Krista dostaly do Persie (Íránu) a následně se …
Hroznové víno je po pomerančích druhé nejšlechtěnější ovoce na světě. Je velká škoda, že místo aby se většina sklizně snědla …
Díky svým významným terapeutickým vlastnostem je cizrna potravinou vhodnou pro lidi žijící v současném uspěchaném světě. Pomáhá …
Existují různé druhy grapefruitů se žlutou, oranžovou a růžovou dužinou. Poslední dva obsahují nezvykle mnoho karotenoidů, které …
Dýně mají různé tvary: mohou být kulaté, zploštělé, vejcovité apod. Zbarvení jejich kůry bývá oranžové, žluté, zelené, bílé, černé …
Bílý jam, tak jako ostatní podobné hlízy s tímto názvem, je v mnohých tropických regionech základní potravinou. Jam obsahuje velké …
Hlíza keře, který se pěstuje v tropických oblastech Ameriky, Afriky a Asie. Jí se vařený jako brambory a pro mnohé obyvatele zemí …
Jahody patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií (30 kcal/100 g), mají jich dokonce méně než meloun nebo dýně. Také podíl …