Encyklopedie | Prameny zdraví

Encyklopedie

Banány

Banány jsou po jablkách nejvíce konzumovaným ovocem na světě. Důvod, proč si je oblíbili lidé všech pěti světadílů, může být ten, …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Hrách

Pokud jste v dětství potají vybírali z jídla hrách, abyste ho nemuseli jíst, máte nyní příležitost dát mu druhou šanci. Uvidíte, …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Broskev

Jako první začali broskve pěstovat Číňané. Z Číny se několik staletí před narozením Krista dostaly do Persie (Íránu) a následně se …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Hroznové víno

Hroznové víno je po pomerančích druhé nejšlechtěnější ovoce na světě. Je velká škoda, že místo aby se většina sklizně snědla …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Cizrna

Díky svým významným terapeutickým vlastnostem je cizrna potravinou vhodnou pro lidi žijící v současném uspěchaném světě. Pomáhá …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Grapefruit

Existují různé druhy grapefruitů se žlutou, oranžovou a růžovou dužinou. Poslední dva obsahují nezvykle mnoho karotenoidů, které …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Dýně

Dýně mají různé tvary: mohou být kulaté, zploštělé, vejcovité apod. Zbarvení jejich kůry bývá oranžové, žluté, zelené, bílé, černé …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Jam

Bílý jam, tak jako ostatní podobné hlízy s tímto názvem, je v mnohých tropických regionech základní potravinou. Jam obsahuje velké …

Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie

Maniok

Hlíza keře, který se pěstuje v tropických oblastech Ameriky, Afriky a Asie. Jí se vařený jako brambory a pro mnohé obyvatele zemí …

Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie

Jahody

Jahody patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií (30 kcal/100 g), mají jich dokonce méně než meloun nebo dýně. Také podíl …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
111 12 13 14 15 16 1735