Encyklopedie | Prameny zdraví

Encyklopedie

Hato mugi

Je obilovina podobná ječmenu (známá i pod názvem "Jobovy slzy").

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Sójové maso

S rostoucím množstvím lidí, kteří se přiklánějí ke zdravé stravě založené na rostlinných potravinách, dává samozřejmě smysl, že se …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Tofu

Tofu nemáte rádi, říkáte? Už jste je někdy vyzkoušeli? Mnozí lidé, kteří říkají, že nemají tofu rádi, je ještě nikdy nejedli. Je …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Tempeh

Tempeh je v Indonésii základem jídelníčku. Vyrábí se z celých uvařených sójových bobů, které jsou kultivovány a fermentovány. …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Sójové oříšky

Už jste ochutnali pražené sójové oříšky? I je naleznete ve specializovaných obchodech. Jsou křupavé a slané a mohou se stát vašim …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Sójová mouka

Sójová mouka se dostane ve dvou provedeních: plnotučném a odtučněném. Plnotučná sójová mouka obsahuje na jeden šálek skoro 30 …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Sójové výrobky

Na našem trhu je dostupná široká škála výrobků ze sóji (sójový sýr tofu v několika úpravách: přírodní bílý, uzený, marinovaný, …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Sójové potraviny

Ačkoliv se sójové potraviny zdají být na první pohled exotické, dají se velmi snadno integrovat do jídelníčku. Pokaždé, když …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Mrkev

Mrkev spolu s datlemi patří mezi léčivé potraviny kvůli tomu, že mají vysoký obsah provitaminu A. Mrkev obsahuje malé, ale …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Meruňky

Meruňka je jedním z nejrozšířenějších stromů na světě. Pochází ze Severní Číny, kde stále planě roste. Na zpáteční cestě …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
19 10 11 12 13 14 1535