Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tipy, jak omezit příjem tuku:

Vylučte uzeniny, vnitřnosti a konzervované masné výrobky. Omezte spotřebu tmavého masa (vepřové, hovězí, zvěřina). Konzumujte maximálně dvě vajíčka týdně (včetně vajec v těstovinách a pečivě). Snižte množství použitého tuku v každém receptu – často stačí dvě třetiny, ba i polovina doporučeného množství.
|
Typ článku: Poradna výživy

Nejezte smažená a fritovaná jídla. Namísto plnotučných a smetanových mléčných výrobků používejte nízkotučné. Omezte spotřebu keksů, věnečků, oplatků… Vyhýbejte se práškovým a instantním polotovarům (polévky, omáčky, dresinky). Při používání másla a margarínů na pečivo si natírejte jen velmi tence. Máslo a margaríny se snažte nahrazovat různými pomazánkami z fazolí, z čočky, z ovesných vloček apod.

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 2608
Datum: 9. 11. 2007