Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Speciální margarín lepší než máslo

Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín, ale pak se dozvěděli, že margarín obsahuje tzv. transmastné kyseliny, které hladinu cholesterolu rovněž zvyšují.
|
Typ článku: Studie

Podle výsledků nového výzkumu se ukazuje, že určitým řešením by mohl být speciální margarín, který obsahuje podstatně méně transmastných kyselin. Během pětitýdenního sledování 46 rodin se zjistilo, že v těch rodinách, které používaly tento nový margarín, došlo k průměrnému snížení LDL („špatného“) cholesterolu o 11%.

The Journal of the American Medical Association 2000;284:2740-2747

Počet přečtení: 5074
Datum: 13. 11. 2004