Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu | Prameny zdraví

Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu

Cukr, cukr, cukr – tak mnozí z nás si rádi pochutnají na něčem sladkém. Vysoká spotřeba limonád, ovocných džusů a slazených čajů je přitom spojena s vysokou hladinou triglyceridů v krvi.

Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Vědci zjistili u šesti set mladých lidí, že snižování spotřeby slazených nápojů přineslo během dvanácti měsíců sledování zvýšení hladiny HDL („hodného“) cholesterolu. Výsledek se ukázal již při každodenním vynechání jednoho slazeného nápoje.

Optimální je nahradit veškeré slazené nápoje nejlepším bezkalorickým nápojem – vodou!

Přetištěno ze serveru Positive Choices

Počet přečtení: 1 884 Datum: 21. 7. 2017