Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pár gramů prevence

V posledních pětadvaceti letech docházelo k bezprecedentním průlomům v našem chápání vztahu potravy a zdraví. Mezi tím, co bylo zjištěno, a tím, co se dozvěděla veřejnost, však existuje ohromná propast. Výsledkem je, že milióny mužů, žen i dětí zcela zbytečně trpí.
|
Typ článku: Články

Dostalo se nám výjimečné příležitosti. Máme dnes ve vlastních rukou nekonečně drahocenný dar - naše zdraví, zdraví našich dětí, možnost ozdravění celého světa. Nejedná se již dnes o pouhé sny, tyto sny se mohou stát realitou.

Přichází doba, kdy se srdeční onemocnění, ateroskleróza, mrtvice i rakovina mohou stát věcmi minulosti. Dokážu si představit budoucnost, kdy lidé budou jen stěží schopni uvěřit legendám o tom, jak si neinformované lidské bytosti sami přivozovali nemoci konzumováním těl zvířat, jejichž život předtím učinili doslova peklem.

Soucitný styl stravování nám může pomoci stát se mnohem zdravějšími než tomu bylo v minulosti. V porovnání s možnostmi, které se nabízejí, jsou naše fyzická těla jako žárovky bez proudu, které čekají na to, až budou rozsvíceny.
Čím více jsem se dozvídal o vztahu mezi stravou a zdravím, tím více jsem žasl nad tím, jak mnoho je již známo.

Nejedná se pouze o onemocnění srdce a rakovinu, i u mnoha dalších nemocí se podařilo vystopovat souvislost s naší současnou stravovací slepotou. Vědecké studie neprokázaly pouze, že těmto nemocem a nesmírnému utrpení, které je doprovází, lze často inteligentním výběrem potravy zabránit, dokázaly rovněž, že v mnoha případech je lze změnou způsobu stravování přímo a působivě léčit - a mnohdy i vyléčit.

Počet přečtení: 2751
Datum: 5. 6. 2006