Obilné tyčinky pod palbou kritiky | Prameny zdraví

Obilné tyčinky pod palbou kritiky

Testování osmnácti ve Velké Británii populárních obilných tyčinek ukázalo, že všechny obsahovaly velká množství nasycených tuků nebo cukru, někdy oboje. Pod palbu kritiky se dostal i obsah barviv, ochucovadel, umělých sladidel a konzervačních prostředků.

Obilné tyčinky pod palbou kritiky

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

„Tyto umělé chemické přísady dodávají nezdravým potravinám delší trvanlivost, atraktivní barvu a chuť a znamenají tak velkou výhodu při prodeji – z hlediska výživy se však jedná o katastrofu,“ prohlásil ředitel Food Commission, Tim Lobstein.

Mluvčí jednoho z výrobců těchto tyčinek, firmy Kellogg, prohlásila: „Ano, je tam tuk a cukr, ale v porovnání s tyčinkou Mars anebo balíčkem smažených bramborových lupínků je tuku i cukru méně.“

Počet přečtení: 2 576 Datum: 1. 1. 1970