Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nízkokalorické vs. vysokokalorické potraviny

Které potraviny mají nízkou kalorickou koncentraci? Do této kategorie spadá veškerá zelená listová zelenina, květák, mrkev, fazolky, okurky, lilek, červená řepa,  rajčata a dýně. Pokud se necítíte jako králík, můžete zkusit čerstvé ovoce, jako jsou lesní plody, broskve, třešně nebo meloun (s oranžovou dužinou).
|
Typ článku: Poradna výživy

Vysokokalorické potraviny bychom měli v našem jídelníčku omezit. Patří mezi ně potraviny bohaté na tuk, jako maso, většina moučníků, dresinky na salát či čisté tuky, jako oleje, margaríny, máslo a sýry.

Prof. Dr. John Scharffenberg, emeritní profesor výživy, Loma Linda University

Počet přečtení: 7353
Datum: 28. 3. 2009