Nemoci

Doteky jsou důležité – i pro králíky
Vědci převedli skupinu králíků na dietu s vysokým obsahem cholesterolu. Předpokládali, že se u všech rozvine srdeční...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Riziko rakoviny žaludku
Rozsáhlý a systematický přehled vědeckého výzkumu ukázal, že konzumace alkoholu, jezení zpracovaného masa (uzeniny, konzervy...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Zelené listy a prevence glaukomu
Větší konzumace zelené listové zeleniny snižuje riziko zeleného zákalu o 20-30 %.Rubrika: Poruchy zraku | Typ článku: Studie
Výživa v cele smrti
Studenti připravující se na dráhu lékaře či zdravotníka se učí, že jsou tři stupně preventivní medicíny.Rubrika: Nemoci srdce a cév | Typ článku: Články
Jednoduchá alternativa operace kolene?
Vědci rozdělili pacienty středního věku s degenerativním poškozením kolenního menisku na dvě skupiny. První z nich předepsali...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie
Deset faktorů pro prevenci mrtvice
Jednou z hlavních příčin úmrtí a invalidity na světě je mozková mrtvice. Výzkumníci zjistili, že existuje deset hlavních...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Předpis na žlučníkové kameny
Pokud by existoval recept na žlučníkové kameny, byl by takovýto – hodně cholesterolu ve stravě. Nezapomínejme, že se cholesterol...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Články
Přispívají aditiva k rakovině plic?
Strava bohatá na anorganické fosfáty, které se nacházejí v různých zpracovaných potravinách (maso a masné výrobky, sýry...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Pro milovníky hamburgerů
Rodinné odpoledne na podzim roku 2007 se stalo pro 22letou Stephanii osudným. Po snězení hamburgeru připraveného matkou na domácím...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Články
Příjem ovoce a zeleniny vs. srdeční choroby
Podle studie publikované v odborném časopise European Heart Journal mají lidé, konzumující alespoň osm porcí ovoce a zeleniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie