Nemoci
![](/image.php?476&0&t=1)
Pozor na horké nápoje!
Lidé, kteří s oblibou popíjejí horké nápoje, se nemusí obávat jenom toho, že si spálí ústa. Podle výsledků nové studie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie![](/image.php?470&0&t=1)
Tučná strava, tenké kosti
Tučná strava nevede jenom k obezitě a k nemocím srdce a cév, ale má možná za následek i slabé a křehké kosti, které jsou...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie![](/image.php?466&0&t=1)
Strava a cvičení: prevence cukrovky
Kombinace nízkotučné stravy s vysokým obsahem vlákniny a pravidelného pohybu může zabránit asi 60 procentům všech případů...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie![](/image.php?450&0&t=1)
Šťáva z růžového grepu chrání vaše srdce
Zatímco média dělají mnoho povyku okolo toho, že pití vína přináší určitý prospěch pro srdce, nový výzkum ukázal, že...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?438&0&t=1)
Infarkt bez bolesti na prsou běžný
To, že vás nebolí na prsou, ještě neznamená, že právě nemáte infarkt. Velká studie na více než 400000 pacientech, kteří...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?436&0&t=1)
Jak rozpustit kosti dospívajících
Dospívající dívky, které pijí limonády sycené kysličníkem uhličitým, mají asi trojnásobné riziko zlomeniny oproti dívkám...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie![](/image.php?430&0&t=1)
„Jojo“ efekt redukčních diet a „hodný“ cholesterol
Nová studie zjistila, že ty ženy, které nejméně třikrát výrazně zhubly v důsledku redukčních diet, a to přinejmenším 5...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?416&0&t=1)
Stroužek denně proti rakovině
I když mnohé legendy uvádějí, že česnek je dobrým prostředkem proti uhranutí, vědci přišli na praktičtější důvod, proč...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie![](/image.php?414&0&t=1)
Strava matek a alergie u dětí
Kojíte-li a přitom milujete hamburgery, chleba namazaný na prst máslem a další pochoutky s vysokým obsahem tuku, pak je tento text...Rubrika: Alergie | Typ článku: Studie![](/image.php?412&0&t=1)
Mrkve a rajčata snižují riziko rakoviny plic
Vědci tvrdí, že lidé, kteří jedí často mrkev a další potraviny obsahující hodně karotenoidů, mají nižší riziko vzniku...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie