Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci srdce a cév

Omezování kalorií pomáhá srdci

Laboratorním myším ve „středním věku“ (tzn. 14 měsíců) podávali normální stravu anebo stravu s omezením obsahu kalorií....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Kyselina listová pomáhá léčit cévy

Předchozí výzkum ukázal, že dostatečné zásobení kyselinou listovou snižuje hladinu homocysteinu, aminokyseliny, která je spojena...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Strava bohatá na vlákninu snižuje riziko infarktu u žen

Studie vypracovaná na více než 38 tisících ženách, pracovnících ve zdravotnictví, ukázala, že ty, které denně konzumovaly...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Panenský olivový olej snižuje škodlivost cholesterolu

Pouhá jedna polévková lžíce panenského olivového oleje denně navíc zřejmě přispívá k lepšímu vyloučení cholesterolu z...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Kojení přispívá k nižšímu cholesterolu v dospělém věku

Podle výsledků studie vypracované v St. George’s Hospital v Londýně měli dospělí lidé, kteří byli v dětství kojeni, nižší...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Jednoduché cukry mohou mít vliv na HDL cholesterol

Ve studii, které se zúčastnilo 55 žen po menopauze (s nadváhou či obezitou) se ukázalo, že lidé, kteří přecházejí na...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

S celým zrnem za snížením rizika srdečního onemocnění

Rafinované obiloviny (nejčastěji v podobě výrobků z bíle mouky, bílé rýže atp.) obsahují menší množství vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Nízkotučná strava s nízkým obsahem soli snižuje krevní tlak

Nízkotučná strava s hojností ovoce a zeleniny, ale pouze malým množstvím soli, může vést k významnému poklesu krevního tlaku...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Klíčem ke zdravému srdci je zdravá strava

Další dvě studie ukázaly, jak je pro ochranu před nemocemi srdce a cév důležité konzumovat hodně ovoce, zeleniny a málo tuku.Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Vláknina v obilovinách snižuje riziko srdečního onemocnění u starších lidí

Ve studii na 3 588 lidech starších 65 let se ukázalo, že ti z nich, kteří často konzumovali cereálie s vysokým obsahem vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie