Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Může vám zaskočit nejen rybí kůstka

Přibližně 4 000 zdravých lidí se každý rok udusí v USA potravinami, které se zapříčí v jejich hrdle. Tento problém bývá často mylně diagnostikován jako infarkt.
Rubrika: Stravování
|
Typ článku: Rady lékaře

Mezi potraviny, které ucpávají dýchací cesty, patří hovězí, vepřové, rybí a drůbeží maso - je totiž obtížné rozkousat je na malé kousky, které se dají snadno polknout. Rostlinné potraviny, a to zvláště po důkladném rozkousání, nejsou i v tomto ohledu zdaleka tak nebezpečné.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3060
Datum: 10. 6. 2011